marți, 9 martie 2021

FRANKE- BUCATARIA DE VIS

 

 


   Sursa foto- Pinterest
     

Locul in care-mi incarc bateriile, supranumit „sufletul casei, reprezinta o imbinare fericita intre pitorescul sufrageriei lui Bilbo Baggins si tehnologia din nava capitanului Han Solo.

Pe scurt, trecutul si viitorul, unite intr-un prezent eclectic, sub forma unei bucatarii rustice englezesti: ferestre mari, vopsite in alb, pereti de culoarea piersicii, mobila maronie, podea din lemn, polite, portelanuri, tablouri, ceas spanzurat deasupra bufetului, candelabru, tot tacamul.

Da, sunt o vrajitoare moderna. Cand nimeni nu ma vede, venerez zeii agriculturii, aplecata deasupra plitei, bolborosind cuvinte neintelese, descantand bucatele abia pregatite. Aburul iese pe fereastra, ajunge in ceruri, zeii trimit ploaie, drept rasplata, oalele clocotesc. 

Iubesc elementele naturii, dar tehnologia performanta folosita de Franke electrocasnice imi face viata mult mai usoara.



                        Sursa foto: Franke, magazin online


Bucataria mea este locul magic care invita la bucurie, relaxare si reconectare, locul unde se nasc povestile. Ardeiul, ceapa, usturoiul, legate si puse la uscat, arme potrivite pentru alungarea vampirilor si varcolacilor, impodobesc peretii. Borcanase pline cu de toate, invita la descoperire; cosuletele cu fructe, asezate strategic, bune pentru gustarile dintre mese, sfarsesc, cel mai adesea, goale. 

Coltul condimentelor, ce asteapta cuminti sa fie folosite in retetele bunicii, imprastie arome indiene. Vesela este si ea vesela. Portelanul inflorat incanta privirile, stergarele din bumbac, paharele de cristal si tacamurile aurite intregesc atmosfera englezeasca.



                                    Sursa foto- Pinterest

                                              

Miroase a paine calda, proaspat scoasa din cuptor, a patrunjel tocat, ciorba si cafea macinata. Ce miros imbietor, ce pare a veni de peste tot… In jurul mesei ovale, membrii familiei, nerabdatori, tinand servete pe genunchi, se pregatesc de festin. Fiecare vrea altceva. Unii cer friptura, altii peste, mai sunt care nu vor carne deloc. 

Ce bine-mi pare ca am un AS in maneca! Ori de cate ori devin coplesita, cuptorul multicooking mostenit de la matusa Maris, o minune a tehnologiei, reuseste sa-i multumeasca pe toti. 

Cuptorul pomenit, prietenos cu natura, se curata singur, fara agenti de curatare, folosind apa transformata in abur. De aceea, m-am bucurat ca un copil cand l-am primit; sufletul meu pagan a jubilat, vazand cum tehnologia protejeaza, tot mai eficient, mediul inconjurator.


                                  Sursa foto- Electrocasnice Maris
                             

E greu sa gatesti pentru atatia oameni, in acelasi timp, cand ai doar doua maini. Din fericire, plita cu inductie Mythos detine opt zone diferite pe care se poate gati! Nu conteaza ce tip de oale folosesti, plita accepta recipiente de toate formele si marimile. S-au minunat ai mei cand au vazut cum jonglez printre cratite, activand plita prin simpla atingere; nu s-au mirat degeaba, designul high-tech si efectul 3 D par desprinse din filme science-fiction.


                              Sursa foto- Mythos, plita cu inductie     

                       

Pe vremuri, dupa ce ne faceam siesta, venea acel moment al zilei, cand cineva trebuia sa spele vasele. De obicei, cei care nu gateau, recompensau eforturile bucatarului, lustruind farfurii murdare, oale prinse, tacamuri manjite. La placinte, inainte, la razboi, inapoi: toata lumea incerca sa scape de corvoada spalarii vaselor.

Slava zeilor pentru masina de spalat vase incorporabila, piesa lipsa care a restabilit armonia in familie. Inteligenta, silentioasa, detine un program de semnalizare luminoasa, functie ce anunta incheierea programului, o usa care se deschide automat, consuma foarte putina energie, este economica si ecologica, la fel ca toate produsele inovatoare create de Franke.



                                      Sursa foto- Franke


La sfarsitul zilei, sterg vitrinele, aranjez cutiutele pictate manual, ascult muzica, apoi ard niste dafin; inchid ochii, imi pun o dorinta, imprastii fumul. Nu intru in amanunte, risc sa nu se indeplineasca, dar dorinta e legata de noile tehnologii Smart. Ssst, gata, am zis prea mult!

 

 

*Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021

 

 











































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu