miercuri, 30 decembrie 2020

Sinopsis VAZATORUL



Undeva, in viitorul îndepărtat, facem cunoștință cu X, un mercenar care traieste pe un Pământ post apocaliptic condus de Frăția Fetelor Albe ( FFA), organizația ce stăpânește planeta.
La 100 de ani după invazie, mercenarii plătiți de Guvern încă mai descoperă oaze in care stau ascunși invadatorii din stele, cei care au transformat Pământul intr-un pustiu prafos, grație tehnologiei lor distrugătoare.
Misiunea mercenarilor? Descoperă și ucide!
X lucrează singur. Tolerează cu greu prezenta pământenilor, de aceea își petrece timpul la vânătoare, iar când nu este plecat prin munți, se duce la magazinele de vise, ca sa uite de cenușiul lumii în care își duce zilele.
FFA a interzis demult acest gen de magazine, pentru că ei doresc că mercenarii sa rămână concentrați pe munca lor, dar cui ii pasa de reguli? X se duce regulat într-un loc secret, ilegal, acolo unde se aduna soldați, mercenari, vânători, ce folosesc visele ca evadare din realitatea mult prea greu de suportat.
Vânzătorul Y foloseste o combinație de droguri cu tehnologie veche furata de la extraterestrii, care îl ajută să inducă scenarii clienților săi.
Curând, X devine dependent de aceste vise, care îi par mai vii decât viața sa obișnuită. Creierul lui devine bântuit de imaginea unei femei îmbrăcate în alb, care îl așteaptă langa o fântână de piatra. Neintelegand ce este cu acest vis repetitiv, X îi cere socoteală vânzătorului. Y îl trimite la un specialist in sondarea minții, care ii poate oferi răspunsurile dorite. Acolo afla ceva la care nu se aștepta.
Prototipul descris de el: femeia înaltă, blonda, îmbrăcată într-o roba alba și purtând un insemn specific pe umăr, nu se încadrează în modelele de vise care se vand in acel loc.
Căutând mai departe, X află că ceea ce vede nu este indus, ci o conexiune in timp real cu femeia care încearcă să ia legătura cu el.
Disperat sa afle adevărul, X apelează la serviciile unui Văzător, care îi descoperă un fapt tulburător: se pare că pământenii nu au fost singuri atunci când au câștigat războiul. Mai mult de atât, FFA a beneficiat de ajutorul unei rase benevolente de oameni blonzi, care i-au ajutat să învingă in lupta contra dihaniilor agresive care cotropisera planeta. Decorul pe care îl tot vede X in vise ar fi Baza Mama a rasei blonde, ascunsa undeva in desert.
Legendele spun că atunci când Blonzii decid, se arata celor pe care ii doresc acolo, ghidandu-i tainic spre locul cel luminat.
Cuprins de obsesie, X părăsește orașul cenusiu, decis să o găsească pe femeie, sa ajunga in oaza care promite atat de multe.
Singura harta pe care o posedă sunt visele sale, care devin mai complexe, mai ciudate, pe măsură ce se apropie de destinație.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu